Μακρή Ελένη – Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Μεσσηνίας

Μακρή Ελένη σύζυγος του Ιωάννη Μακρή. Γεννήθηκε και διαμένει στα Φιλιατρά Τριφυλίας, έκανε σπουδές στην Αθήνα σε Σχέδιο Μόδας-Θέατρο-Διακόσμηση-Ζωγραφική.
Παντρεύτηκε το 1972 τον Αρχιμουσικό-Μαέστρο Ιωάννη Μακρή όπου απέκτησαν τρία παιδιά, Τη Χρυσάνθη, την Παναγιώτα και τον Χρύσανθο.

Το 1996 έσπασε το κατεστημένο της εποχής και τόλμησε σε συνεργασία με τη Σύζυγο του αδερφού της Σταύρο Παναγιωτόπουλο, Τούλα, τη δημιουργία Βιοτεχνίας πλεκτού. Από το 1998 συνέχισε μόνη της ως και το 2009 τη βιοτεχνία καθώς και τη δημιουργία πρώτης Μπουτικ στην περιοχή. To 1981 είναι Ιδρυτικό μέλος της ένωσης φιλιατρινών γυναικών. Από το 1993 έως και σήμερα είναι πρόεδρος του συλλόγου με μεγάλη δράση στα πολιτισμικά δρώμενα της περιοχής.

Ιδρυτής παιδικής και ενήλικης χωροδίας με μαέστρο τον συζύγου της, Ιδρυτής Θεατρικής Ομάδας, Ιδρυτικό μέλος της οργανωτικής επιτροπής του φεστιβάλ καρπουζιού.

 Εκλέγεται επί τρεις Θητείες στον εμπορικό σύλλογο, Εκλέγεται στην Ερανική επιτροπή της ενορίας του Αγίου Αθανασίου Φιλιατρών, Εθελόντρια στο ΚΑΦΚΑ, στο χαμόγελο του παιδιού, τη Φλόγα.

Υπεύθυνη της ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΥΛΑΣ ΑΜΚΕ