Αδιαφορία των υπευθύνων φορέων για την κατάσταση των υποδομών.

IMG_6210

Επισκεφθήκαμε τη μεταλλική γέφυρα επί του ποταμού Ευρώτα, στη Σκάλα Λακωνίας. Η συγκεκριμένη γέφυρα, αποτελεί ίσως το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα της ανυπαρξίας σύγχρονων αναπτυξιακών έργων στην περιοχή και τη συνεχιζόμενη αδιαφορία των υπευθύνων φορέων για την κατάσταση των υποδομών της Λακωνίας.

Με έκπληξη διαπιστώνει κανείς, ότι η μεγάλη μεταλλική γέφυρα του Ευρώτα στη Σκάλα, η οποία αν και είναι ένα εντυπωσιακό τεχνικό έργο του προπερασμένου αιώνα, συνεχίζει να συνδέει τη χερσόνησο του Μαλέα με την κεντρική Λακωνία, χωρίς να πληροί κανέναν όρο ούτε της ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας, ούτε της συχνής διάβασης των πεζών και κυρίως των οικονομικών μεταναστών που εργάζονται στις αγροτικές εγκαταστάσεις της περιοχής.

Καθίσταται επιτακτική η ανάγκη για παράκαμψη της γέφυρας αυτής με νέα, σύγχρονων προδιαγραφών, καθώς και βελτίωσης του δρόμου Σπάρτη – Μολάοι – Νεάπολη Βοιών, με παράκαμψη των κωμοπόλεων Σκάλας και Βλαχιώτη. Η μεταφορά των αγροτικών προϊόντων της νοτιοανατολικής Λακωνίας και η πυκνή τουριστική κίνηση προς τη Μονεμβάσια, τα Βάτικα και την Ελαφόνησο, δεν εξυπηρετούνται πλέον από το σημερινό, πεπαλαιωμένο οδικό δίκτυο.

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
Ιωάννης Μπουντρούκας

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest